Gastenboek

Dit is het gastenboek van De Jeugd Van Toen.

Wilt u een opmerking plaatsen, iets weten of zomaar iets kwijt aan De Jeugd Van Toen?
Laat dan even een berichtje achter in ons gastenboek. Uw reactie wordt zeker op prijs gesteld.


 


 • De Jeugd van Toen
  12 juli 2023 - 17:43

  Populair seniorenorkest “DE JEUGD VAN TOEN” is hét muzikale antwoord op de vergrijzing. “Laat horen dat je jong bent, dan merk je daar niks van”, luidt het motto van dit seniorenorkest met muzikanten uit Axel, Sluiskil, Hoek, Koewacht, Zaamslag en Terneuzen. Het is het antwoord voor de vraag om voor de gasten eens een leuke muzikale middag te verzorgen met een groep muzikanten. Iedereen wordt uitgenodigd met de uitgedeelde zangboeken mee te zingen of een dansje te wagen. Onder leiding van de dirigent kreeg dit unieke orkest van blazers, toetsenisten, slagwerk en zang al snel vorm van een ensemble van zeven spelende leden. Een eigen, herkenbaar geluid. Veel gevraagd bij allerlei gelegenheden, zowel in eigen streek en in België. Het repertoire omvat een veelheid van de meest uiteenlopende muziek-van-toen en meezingnummers, maar ook lichter genre van deze tijd. Voor met name de activiteitencommissies in het bejaardenwerk en recepties bij jubilea heeft het orkest een enorme verrijking gebracht. Talloze “gezellige middagen” werden tot grote tevredenheid opgeluisterd. Voor mogelijk optreden kunt u kontakt opnemen met Ria Freekenhorst 0115 -56 35 36 of mail naar freekenhorst@zeelandnet.nl

 • De Jeugd van Toen
  20 juni 2023 - 17:12

  Rozenoord, Sluis
  Aan de rand van het vestingstadje Sluis bevindt zich de ouderenzorglocatie Rozenoord. In een veilige en vertrouwde omgeving ontvangen de bewoners het seniorenorkest “De Jeugd van Toen”. Dit orkest kwam jarenlang maar werd door Corona verstoord.Door het altijd enthousiaste publiek en het meezingen van onze gasten werd het weer een gezellige muzikale middag. De verzorgers hebben met enkele gasten gedanst. Afscheid werd genomen met de belofte elkaar spoedig weer te zien.

 • De Jeugd van Toen
  19 maart 2023 - 19:39

  Gregoriuscentrum
  Op zondag 19 maart heeft het seniorenorkest “De Jeugd van Toen” in Axel een muzikale middag verzorgd en weer aandacht besteed aan het samen zingen en dansen in het Gregoriuscentrum in Axel. Met behulp van de uitgedeelde zangboeken werden alle liederen luidkeels mee gezongen.Tijdens het optreden gaf dit seniorenorkest ook de mogelijkheid voor de bezoekers om solo te gaan zingen. Ter nagedachtenis van haar moeder mevrouw L.de Ridder zong haar dochter haar bekende liederen zoals “Blue Eyes crying in the rain” en het Eurovision Song lied “No Ho l`Eta”. Tot onze verrassing kregen wij na de pauze assistentie van Ingrid Pieterse, accordeoniste van “My way”. Het was weer een gezellige muzikale middag.

 • De Jeugd van Toen
  15 maart 2023 - 19:58

  Maxima, Terneuzen
  Op uitnodiging van de activiteitencommissie was de kleine zaal van Maxima in Terneuzen op woensdag 15 maart 2023 volledig bezet met enthousiaste gasten en begeleiders ondanks de verkiezingsdag. Ondertussen heeft het seniorenorkest “De Jeugd van Toen” in wisselende samenstelling in Maxima al enkele keren opgetreden. Iedereen zong en danste deze middag mee met de uitgereikte meezing boeken. Zelfs line dancers kwamen op de dansvloer. Enkele gasten zongen solo onder andere “J’Attendrai” Het sloot naadloos aan op de interesses van de gasten. Zelfs in het grote atrium werd mee gekeken en geluisterd. “Hartelijk dank voor jullie inzet. Wij hebben met plezier naar jullie geluisterd en gekeken”. Het werd daardoor weer een gezellige en muzikale middag.

 • De Jeugd van Toen
  19 februari 2023 - 21:03

  In het nieuwe jaar 2023 heeft het seniorenorkest “De Jeugd van toen” op 19 februari een zondagmiddag optreden voor het Kbo en de activiteitencommissie van het Gregoriuscentrum in Axel verzorgd. De nieuwe voorzitter stelde zich aan de gasten voor en zij opende deze muzikale middag. Het zestal tellend orkest speelde vanmiddag de sterren van de hemel.Het van te voren aangepast repertoire bevat veel dansmuziek maar ook liederen waar iedereen met de uitgedeelde zangboeken mee kon zingen. Op verzoek kwam zelfs de folkloristische “vogeltjesdans” weer langs.
  Zoals gebruikelijk zong onze gastzangeres haar gevoelige liederen. Het was voor iedereen weer een geslaagde en plezierige muzikale middag.

 • Populair seniorenorkest “DE JEUGD VAN TOEN” is hét muzikale antwoord op de vergrijzing. “Laat horen dat je jong bent, dan merk je daar niks van”, luidt het motto van dit seniorenorkest met muzikanten uit Axel, Sluiskil, Hoek, Koewacht, Zaamslag en Terneuzen. Het is het antwoord voor de vraag om voor de gasten eens een leuke muzikale middag te verzorgen met een groep muzikanten. Iedereen wordt uitgenodigd met de uitgedeelde zangboeken mee te zingen of een dansje te wagen. Onder leiding van de dirigent kreeg dit unieke orkest van blazers, toetsenisten, slagwerk en zang al snel vorm van een ensemble van acht spelende leden. Een eigen, herkenbaar geluid. Veel gevraagd bij allerlei gelegenheden, zowel in eigen streek en in België. Het repertoire omvat een veelheid van de meest uiteenlopende muziek-van-toen en meezingnummers, maar ook lichter genre van deze tijd. Voor met name de activiteitencommissies in het bejaardenwerk en recepties bij jubilea heeft het orkest een enorme verrijking gebracht. Talloze “gezellige middagen” werden tot grote tevredenheid opgeluisterd. Voor mogelijk optreden kunt u kontakt opnemen met Ria Freekenhorst 0115 -56 35 36 of mail naar freekenhorst@zeelandnet.nl

 • De Jeugd van Toen
  1 december 2022 - 19:27

  “De Vlashaard”
  “De Jeugd van Toen” heeft een geweldige muzikale sinterklaasmiddag in “De Vlashaard” in Koewacht verzorgd. Er was ook een bingo. Op 28 november 2019 hebben wij hier door corona voor het laatst gespeeld. De drie zwarte pieten waren vanmiddag in topvorm. Zij dansten, zongen en maakten grappen. Sinterklaas was weer als vanouds hartelijk en begroette en sprak met iedereen. Alle gasten werden verwend met wafel met slagroom. Veel gasten zongen mee en waagden een dansje en de polonaise met voorop sinterklaas is meerdere keren ingezet. Onder groot applaus werd van sinterklaas met “Dag sinterklaas” afscheid genomen.

 • “Samen in Terneuzen”, met De Jeugd van Toen
  Mensen met elkaar verbinden. http://www.sameninterneuzen.nl
  is een online platform, waarop ook onze activiteiten staan, een initiatief van aan-z. En dat is waar ook ons orkest aan wil bouwen.
  . De website is van en voor iedereen in de regio Terneuzen. Ons orkest staat in de kern Axel en omgeving.

 • Koffie bij.. Annie
  Op zondag 13 november heeft het seniorenorkest “De Jeugd van Toen” de laatste muzikale middag van dit jaar verzorgd en aandacht besteed aan de activiteit van Aan-z met het samen zingen en dansen in het Gregoriuscentrum in Axel. De nieuw pas ingestudeerde liederen werden gespeeld zoals My way, You’ll walk alone en Highland Cathedral, een klassiek stuk. Dit laatste werd door het publiek met kippevel als beste gekozen.
  Voor de dansers zijn speciale liederen opgenomen.
  Mevrouw de Ridder zong vandaag voor het tiende jaar haar lied. Het was weer een druk en gezellige dans en samenzang. Een geslaagde middag.

 • Wat leuk om te lezen over dit prachtige seniorenorkest! In ons magazine “Goud” besteden we vooral aandacht aan de activiteiten van het Ouderenfonds. Ik het fantastisch vind wat u voor elkaar krijgt en u alle geluk en succes wens!.

 • De Jeugd van Toen
  9 oktober 2022 - 19:34

  Koffie bij…
  Annie schenkt koffie en achter de bar staan voor wie maar wil.
  “Die big smiles maken ons gelukkig!” Op zondag 9 october heeft het seniorenorkest “De Jeugd van Toen” een muzikale middag verzorgd en weer aandacht besteed aan het samen zingen en dansen in het Gregoriuscentrum in Axel. Dit jaar was het weer de derde keer dat dit orkest een bezoek bracht aan dit centrum met een activiteit van Aan-z. Met behulp van de uitgedeelde zangboeken werden alle liederen luidkeels mee gezongen. Er werd ook een variatie op “Aan het strand stil en verlaten komt “De jeugd van toen” bijeen gezongen.Tijdens het optreden gaf dit seniorenorkest ook de mogelijkheid voor de bezoekers om solo te gaan zingen.
  Een fotograaf maakte tijdens de uitvoering sfeervolle opnames en een groepsfoto. Het was weer een gezellige middag.

 • Gregoriuscentrum, Axel
  Voor het optreden van zondag 11 september heeft dit orkest een speciale muzikale middag met een leuk dansrepertoire in het Gregoriuscentrum in Axel georganiseerd. Foxtrot (Moonlight and Roses), tango (La Paloma), mars (Lippe Demold), Engelse wals (Droomland), Wals (accordeonbetovering), Slow (Als sterren aan de hemel staan), tango (Violetta), Mars (Amsterdamse liedjes) en rumba (Hemelsblauw) wisselden om de twee liedjes zich af. Victorine zingt over haar Kamerik bij Utrecht. Het zijn vooral deze bekende liederen die de dansers de vloer hebben uitgenodigd. Zoals gebruikelijk was het weer ouderwets druk. Wij zagen ook nieuwe gasten. Het was weer gezellig druk.

 • De Jeugd van Toen
  2 september 2022 - 09:55

  Populair seniorenorkest “DE JEUGD VAN TOEN” is hét muzikale antwoord op de vergrijzing. “Laat horen dat je jong bent, dan merk je daar niks van”, luidt het motto van dit seniorenorkest met muzikanten uit Axel, Sluiskil, Hoek, Koewacht, Zaamslag en Terneuzen. Het is het antwoord voor de vraag om voor de gasten eens een leuke muzikale middag te verzorgen met een groep muzikanten. Iedereen wordt uitgenodigd met de uitgedeelde zangboeken mee te zingen of een dansje te wagen. Onder leiding van de dirigent kreeg dit unieke orkest van blazers, toetsenisten, slagwerk en zang al snel vorm van een ensemble van negen spelende leden. Een eigen, herkenbaar geluid. Veel gevraagd bij allerlei gelegenheden, zowel in eigen streek en in België. Het repertoire omvat een veelheid van de meest uiteenlopende muziek-van-toen en meezingnummers, maar ook lichter genre van deze tijd. Voor met name de activiteitencommissies in het bejaardenwerk en recepties bij jubilea heeft het orkest een enorme verrijking gebracht. Talloze “gezellige middagen” werden tot grote tevredenheid opgeluisterd. Voor mogelijk optreden kunt u kontakt opnemen met Ria Freekenhorst 0115 -56 35 36 of mail naar freekenhorst@zeelandnet.nl

 • De Jeugd van Toen
  8 juli 2022 - 16:45

  De Jeugd van Toen
  Op donderdagmiddag 2 juni kwam het seniorenorkest “De Jeugd van Toen” uit Axel naar “De Vurssche” toe. Dit hadden wij cadeau gekregen van Aan-Z omdat ze het restaurant mogen gebruiken voor één van hun activiteiten. Daar waren wij natuurlijk ontzettend blij mee. Het orkest bracht veel bekende nummers en cliënten zongen heerlijk mee of deinden mee op de melodie van de muziek. Ze sloten het eerste deel van de middag met “Koffie. Koffie”. Na een kopje koffie of thee met roze koek konden wij het tweede deel van muziekmiddag ingaan. Tijden dit tweede gedeelte kwam zelfs een heus duet voorbij!. En ze sloten de middag af hoe kan het ook anders. “Ädieu”. Het was een heerlijke, muzikale middag waarvoor we aan-Z en het seniorenorkest “De Jeugd van Toen” erg dankbaar zijn.

 • De Jeugd van Toen
  1 juli 2022 - 18:24

  Maxima, Terneuzen
  “Bedankt voor de gezellige en muzikale middag”. De kleine zaal van Maxima was volledig bezet met enthousiaste gasten. ”Wij hebben vanmiddag met de meezingboeken mee gezongen, met de begeleidsters gedanst en voor een enkeling vloeide zelfs een traan. Voor haar kwamen herinneringen boven”. Meerdere malen zijn wij in Maxima uitgenodigd. Zowel in de kleine zaal als in het grote atrium.

 • De Jeugd van Toen
  26 juni 2022 - 19:37

  Vogeltjesdans
  Voor de tweede keer dit jaar was het seniorenorkest “De Jeugd van Toen” te gast bij “Kom op de koffie bij Annie” georganiseerd door Aan-Z in Axel in een reeks van uitnodigingen in dit jaar. Een speciaal repertoire is opgesteld om de gasten met de liederenbundel mee te kunnen laten zingen en de dansers de gelegenheid te geven met de bekende foxtrots, Engelse wals en tango. Op verzoek kwam zelfs de folkloristische “Vogeltjesdans” weer langs. Kortom een leuke geslaagde muzikale en een drukke zondagmiddag.

 • De Jeugd van Toen
  20 juni 2022 - 09:56

  Gregoriuscentrum, Axel
  Kom op de koffie bij Annie Zondag 26 juni 2022
  Om 14 uur in het Gregoriuscentrum, Axel
  Zet deze datums ook in je agenda: 11 september
  9 oktober en 13 november Met live muziek Seniorenorkest de Jeugd van Toen. Toegang gratis. De deur staat open voor iedereen, die zin hebben in een gezellige middag. Aan – Z.

 • De Jeugd van Toen
  2 juni 2022 - 17:36

  De Vurssche
  “Omdat ik zoveel van je hou…”
  Op 2 juni 2022 heeft het seniorenorkest “De Jeugd van Toen” in het zorgcentrum “De Vursche” in Axel een gezellige muzikale middag verzorgd. Deze middag is tot stand gekomen mede door schenking van Aan-Z Axel. De sfeer bij het zorgcentrum “de Vurssche” kenmerkt zich als huiselijk en warm, waardoor iedereen en ook het orkest zich direkt thuis voelde. Een van te voren opgestelde speellijst is aangepast aan het publiek. Naast de bekende melodieën verraste het orkest de gasten met enkele nieuwe liederen uit hun repertoire.
  “Komen jullie gauw terug en mag ik U een knuffel geven? Iedereen had het naar zijn/haar zin. De gastvrouw bedankte aan het eind het orkest: “Dank jullie voor deze gezellige middag. Iedereen vond het geslaagd. Ik zal zeker in het najaar op een zaterdagmiddag jullie weer uit nodigen!”

 • De Jeugd van Toen
  27 april 2022 - 16:59

  “Koningsdag”
  Na twee jaar met weinig optredens konden we eindelijk weer spelen, zingen en dansen. Dus, trokken wij onze mooie blauwe outfit aan bij het bezoek in Axel. Op woensdag 27 april 2022 viert de koning zijn 55e verjaardag en wij traden met onze liederen in het voor ons bekende Gregorius. Nu alle corona-maatregelen in de prullenbak liggen, vormde het orkest “De jeugd van Toen” de bijzondere en sfeervolle achtergrond muziek zodat ook Koningsdag er dit jaar weer feestelijk uit zag. Met een “lang zal zal zij leven” heeft het orkest aandacht besteed aan Josee voor haar lintje. We zijn wel weer toe aan een feestje’, hoorden wij iedereen zeggen. Voor het eerst in drie jaar konden wij gelukkig weer van elkaar genieten zoals vanouds. Het repertoire van het orkest kende naast de bekende liederen ook enkele nieuwe.

 • De Jeugd van Toen
  26 maart 2022 - 16:01

  HET BEGIN IS ER!!!

  Wij gaan weer op Koningsdag een feestje maken. Het wordt heel gezellig met het seniorenorkest “De Jeugd van Toen”.

  Het orkest brengt een selectie van nummers van
  Daar bij die molen tot het Kleine cafe aan de haven.
  Van Als de nacht verdwijnt tot Hello Dolly.
  Meezingen met onze meezingboeken of dansen is niet verplicht maar mocht u aandrang voelen dan mag het gerust.

  Bent U ook geïnteresseerd? PLAN DAN NU DE DATUM, TIJD EN LOCATIE

  https://www.jeugdvantoen.net/algemene-info/

  0115-563 536 of mail naar freekenhorst@zeelandnet.nl

 • De Jeugd van Toen
  25 januari 2022 - 11:43

  SING ALONG EVENT

  Wij gaan weer een feestje maken met ons verrassend optreden. Het wordt heel gezellig met het seniorenorkest “De Jeugd van Toen”.

  Geïnteresseerd? PLAN DAN NU DE DATUM, TIJD EN LOCATIE

  En het orkest brengt een selectie van nummers van
  Daar bij die molen tot het Kleine cafe aan de haven.
  Van Als de nacht verdwijnt tot Hello Dolly.
  Uw gasten zijn bij ons welkom. Meezingen met onze meezingboeken of dansen is niet verplicht maar mocht u aandrang voelen dan mag het gerust.

  INFORMATIE VOOR EEN OPTREDEN

  https://www.jeugdvantoen.net/algemene-info/

  0115-563 536 of mail naar freekenhorst@zeelandnet.nl

 • De Jeugd van Toen
  7 november 2021 - 23:04

  TOONBEELD, Terneuzen
  Leuk jullie even aan het werk gezien te hebben.
  Ik kijk even rond voor een mogelijke accordeon speler/speelster.
  Hopelijk kunnen we in de toekomst iets voor elkaar betekenen en komen we vaker in contact met elkaar. Ik had het naar mijn zin en werd enthousiast van het ensemble te horen. Floris

 • Muziek op het schoolplein
  Op feestelijk wijze is afgelopen zaterdag 11 september het nieuwe tweede kunstwerk aan de buitenzijde van “De zeemeeuw” in Terneuzen geopend. De activiteiten commissie “Koffie-crea” heeft alle werkende leden van het seniorenorkest “De Jeugd van Toen” bij deze buiten activiteit uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De muzikanten speelden weer lekker muziek en maakten er een klein feestje van. Dat ging prima op een stoel en op anderhalve meter afstand van elkaar. Het optreden vond plaats op het schoolplein van een basisschool. Dit plein was door ‘podiumopbouw’ omgetoverd met tenten en speeltoestellen.
  De commissie had zelf de optredenlijst samengesteld en was heel blij met de komst van dit senioren orkest want dat gaf een extra feestelijk tintje bij opening van het kunstwerk door de burgemeester. Een sponsor heeft dat mogelijk gemaakt.
  Wilt u ook dit seniorenorkest financieel steunen, neem dan contact op met ons secretariaat 0115 -56 35 36

 • De Jeugd van Toen
  28 augustus 2021 - 17:22

  Vijf en zestig jarig huwelijk.
  Speciaal op verzoek van het echtpaar zijn de orkestleden van het seniorenorkest “De Jeugd van Toen” op zaterdag 28 augustus 2021 uitgenodigd in de serre van het woonzorgcentrum voor een familie bijeenkomst. De familie en het briljante bruidspaar zaten zelf in het restaurant. Met in acht neming van alle maatregelingen kon iedereen weliswaar op afstand weer van elkaar en van een gezellige muzikale middag genieten. De aanwezigheid van de orkestleden werd door iedereen zeer op prijs gesteld.

 • De Jeugd van Toen
  6 mei 2021 - 09:27

  Populair seniorenorkest “DE JEUGD VAN TOEN” is hét muzikale antwoord op de vergrijzing. “Laat horen dat je jong bent, dan merk je daar niks van”, luidt het motto van dit seniorenorkest met muzikanten uit Axel, Sluiskil, Hoek, Koewacht, Zaamslag en Terneuzen. Het is het antwoord voor de vraag om voor de gasten eens een leuke muzikale middag te verzorgen met een groep muzikanten. Iedereen wordt uitgenodigd met de uitgedeelde zangboeken mee te zingen of een dansje te wagen. Onder leiding van de dirigent kreeg dit unieke orkest van blazers, toetsenisten, slagwerk en zang al snel vorm van een ensemble van negen spelende leden. Een eigen, herkenbaar geluid. Veel gevraagd bij allerlei gelegenheden, zowel in eigen streek en in België. Het repertoire omvat een veelheid van de meest uiteenlopende muziek-van-toen en meezingnummers, maar ook lichter genre van deze tijd. Voor met name de activiteitencommissies in het bejaardenwerk en recepties bij jubilea heeft het orkest een enorme verrijking gebracht. Talloze “gezellige middagen” werden tot grote tevredenheid opgeluisterd. Voor mogelijk optreden kunt u contact opnemen met Ria Freekenhorst
  0115 -56 35 36 of mail naar freekenhorst@zeelandnet.nl

 • De Jeugd van Toen
  2 april 2020 - 08:31

  Door de Corona-kwestie is het contact tussen U en “De Jeugd van Toen” helaas volledig stilgevallen. Het is niet anders; we moeten het accepteren en ons best doen om de strakke regels van dit moment goed op te volgen. Het is net als in de muziek. Uiteindelijk ontstaat er dan iets moois. Wij blijven thuis repeteren en zal ons voor een belangrijk deel uit ons isolement halen! Naast het “gelukstofje” dat in je hersenen tijdens het spelen vrijkomt; is het welkom om elkaar in deze barre tijden in contact te blijven. De volledige samenleving ligt bijna stil. Het seniorenorkest “DE JEUGD VAN TOEN” NIET !!! Op een volgend concert kunnen we vermelden dat we ons repertoire vernieuwd en uitgebreid hebben aan de hand van de (nieuwe) partituren die bewerkt zijn. Spelen in een orkest is een teamsport, het is dan ook belangrijk voor de groep dat we in deze omstandigheden met Uw hulp steun vinden bij elkaar!

 • De Halle, Axel
  27 februari 2020 - 17:41

  De activiteitencommisie van “De Halle” in Axel heeft weer een heel gezellige muzikale middag met het seniorenorkest “De Jeugd van Toen” georganiseerd. Dit muzikale orkest zette vanmiddag weer een sfeervolle optreden neer met een van te voren opgesteld leuk en vernieuwd repertoire voor de pauze. Na de pauze hebben vele gasten hun wensen ingediend. Iedereen werd ontvangen met gebak. Het was weer gezellig, waaronder de organisatie “Hulst voor elkaar” met gasten van Kloosterzande en Hengstdijk, die één keer per maand voor senioren iets leuks organiseert. Iedereen zong mee met de uitgedeelde boekjes.

 • Gregoriuscentrum, Axel
  16 februari 2020 - 18:47

  Het enthousiasme van onze gasten was vanmiddag erg groot. Piet begeleidde met zijn guitaar en zong met mevrouw de Ridder mee het lied “You’re my best friend”. Er werd veel gezongen, gedanst en polonaise gelopen. Zelfs op “Rocking’Billy” werd er geline danst, Voor het eerst verschenen de nummers “Jalouzie” en “Hello Dolly”. Na de pauze kwamen veel verzoeken. Byzonder was de toezegging van Henk en Eltje dat zij met accordeola het laatste winteroptreden in het Gregorius op 15 maart gaan zingen met “Jou herken ik met gesloten ogen” en “Marina” en tot slot kwam Piet uit Koewacht met de toezegging dat hij de volgende keer alle partituren voor heel het orkest meeneemt voor een nieuw lied van zijn dweilband. Het succes van ons afgelopen optreden hier in het Gregorius heeft zich voortgezet, ondanks de storm want het was net als altijd zo druk en gezellig.

 • Gregoriuscentrum, Axel
  19 januari 2020 - 17:40

  In het nieuwe jaar 2020 zijn we weer op 19 januari aan de laatste twee optredens van het winterseizoen voor de activiteitencommissie van het Gregorius begonnen. Ook nu weer opende Annie deze drukbezochte middag. We konden ook een jeugdige gaste tot Jokes verrassing verwelkomen. Iedereen wordt een gelukkig maar vooral een muzikaal Nieuwjaar toe gewenst. De gasten viel de andere manier van spelen op. ”Jullie hebben duidelijk nu een dirigent die jullie helpt”. Het orkest is nu een geheel en speelde onder leiding van Paul met veel plezier. Omdat rekening wordt gehouden met onze vaste dansers werd een van te voren gemaakte danslijst voor dit optreden gemaakt. Zo kon het orkest van te voren deze liederen instuderen. Het was voor iedereen een geslaagde en plezierige middag.

 • De Vlasschaerd, Koewacht
  28 november 2019 - 18:27

  Sinterklaasmiddag in “De Vlashaard”.
  De voorzitter opende deze drukke feestelijke middag voor een leuke muzikale middag met “De Jeugd van Toen”. Naast het orkest was een lege zetel geplaatst. Het was een afwisseling van muziek, bingo en ruimte voor die willen of kunnen zingen en dansen. Na hard geklop kwamen Sint met Piet voor de pauze binnen. Dit jaar was de sint door gewinterd. Op blote voeten en een baard van de kerstman. Iedereen kreeg iets lekkers aangeboden. Er werd luid meegezongen. Met de polonaise en na het eind nog een extra verzoek werd de gezellige middag afgesloten.
  “Het is zeker voor herhaling vatbaar. Hier is het altijd feest”, zegt de voorzitter.

 • Gregoriuscentrum, Axel
  17 november 2019 - 17:35

  Op zondag 13 october is het seniorenorkest “De Jeugd van Toen” weer gestart met vijf na- en voorjaarsoptreden in het Gregoriuscentrum. En op 17 november was het al voor de tweede keer met een behoorlijke opkomst van 23 gasten en een gezellige middag.. Dit is heel opmerkelijk omdat wij vanaf 2012 nergens al jarenlang met veel plezier en met zoveel optredens in een jaar lang te gast zijn op een locatie zoals als in Axel.
  De eerste speeldatum in één reeks kwam in ons Nieuwsbrief met een optreden op 15 januari 2012. De voorzitter namens aan-Z en KBO Axel stimuleerde dit orkest met “Koffie bij Josee”. Zij schreef toen: “Beste muzikanten van de Jeugd van Toen. Bedankt voor het gezellige optreden van jullie van deze zondagmiddag”.
  Dit werd voortgezet met “Koffie bij Annie” en op 23 maart 2014 spreekt zij dan haar openingswoorden: ”Het wordt echt gezellig met dit kleine kooitje”. De actieve medewerking en sponsoring door Aan-Z en het KBO afdeling Axel met ons vijfentwintig jarig jubileum in het Gregorius heeft zeker bij gedragen aan het geweldig succes van die middag.
  Jarenlang waren de repetities in het Gregorius. Tijdens het optreden geeft dit seniorenorkest ook de mogelijkheid voor de bezoekers om solo te gaan zingen. Het seniorenorkest “De Jeugd van Toen” is Aan-Z en het KBO zeer erkentelijk voor weer het plaatsen van zoveel optredens.

 • Gregoriuscentrum, Activiteitencommissie
  13 oktober 2019 - 16:35

  Koffie bij Annie
  In het Gregoriuscentrum in Axel begon weer op zondag 13 oktober 2019 ons vijf maandelijkse optreden in het na- 2019 en voorjaar 2020. De activiteitencommissie A-Z van het Gregorius heeft deze koffiebijeenkomst al georganiseerd. Pas in 2014 werd het “Koffie bij Annie”. Met haar zus Janneke heeft zij ons als gastvrouwen voor vierentwintig gasten hartelijk ontvangen. Het seniorenorkest “De Jeugd van Toen” presenteerde die middag een repertoire, waarin iedereen mee kon zingen en in enkele nummers kon men zelfs dansen. “Whispering hope” werd als lijndans uitgevoerd. Johan de Witte heeft zich belangeloos beschikbaar gesteld om ons orkest te repeteren voor één uur per week. Zoals gebruikelijk zong onze gastzangeres haar gevoelige lied: “Sing me back home”. “Jongens, fijn bedankt. Het was een hele fijne middag”.

 • Voor zestig plussers, Axel
  5 oktober 2019 - 15:01

  Nieuw festival voor “Atlied Jong” in Axel.
  Door de inzet van alle orkestleden konden wij als compleet seniorenorkest “De Jeugd van Toen” op zaterdag 5 october onze muzikale medewerking verlenen aan het festival “Voor zestig plussers” op de Markt op het Museumplein in Axel.
  De grootste tent, waarin wij speelden, stond naast het museum “Het Warenhuis” zodat er een verbinding was tussen het museum en de activiteiten “Voor Altied Jong”. Wij wisten met vlotte en bekende melodieën van 13.00 tot 13.45 uur, zonder onderbreking en zonder inleidende teksten het publiek te vermaken. In de repetitie werd een lijst samengesteld van tien vlotte herkenbare melodieën. Omdat dit orkest ook bekend staat om zijn meezingers werden die liederen ook opgenomen.
  Oorspronkelijk stonden wij op het programma op twee tijdstippen en twee locaties vermeld maar Axclusief, de organisatiecommissie heeft na ons verzoek het optreden van dit Axelse jubileumorkest terug gebracht naar één optreden van 13.00 tot 13.45 uur. De technische staf heeft voor geluidsinstallatie en stoelen gezorgd.
  Verschillende regionale bladen plaatsten ook de aankondiging van het seniorenorkest “De Jeugd van Toen” op de “Markt” in Axel.
  Door mee te doen aan dit festival wist het seniorenorkest “De Jeugd van Toen” zijn naamsbekendheid nog meer te vergroten. En we waren al bekend.
  Vanmiddag was het een zeer geslaagde drukbezochte middag.

 • De Halle, Axel
  18 september 2019 - 16:39

  De ondersteunende organisatie “Aan-z” voor mensen van 0 tot 100 heeft deze activiteit op woensdag 18 september voor senioren in de “De Halle” in Axel georganiseerd. Wij waren weer bij Karin, Francisca en Song van “Aan-Z” op visite. Zij introduceerden het orkest. Nadat iedereen van harte welkom is geheten begon het orkest met zijn herkenningsmelodie.Het orkest presenteerde zich nu met een van te voren voorbereide liedlijst, een nieuwe presentator met een korte presentatie van deze liederen en een vaste zanger. Byzonder was het duet deze middag uit de volksmusical “De Jantjes” met het gevoelige lied “Omdat ik zoveel van je hou”. In de pauze kreeg iedereen van de activiteitencommissie slagroomgebak bij de koffie. Zoals gebruikelijk werd door een gaste een lied gezongen.Deze keer was het: The Rodeo”. De Jeugd van Toen” speelt bekende liedjes, die iedereen kon meezingen en treedt op vele plaatsen op om sfeer te maken, de gasten laten meezingen en de beentjes van de vloer te krijgen bij deze middagen. Zoals gebruikelijk was de zaal weer gezellig en vol. Song beëindigde de muzikale middag met zijn dans en vlag. “Mag ik jullie planning, want ik wil altijd komen”.

 • Jubileum, Axel
  24 juni 2019 - 11:35

  Samenwerking leidt dikwijls tot een verrassend resultaat
  Zo ook afgelopen zondagmiddag, toen een stampvolle zaal in het Axelse Gregoriuscentrum de warme temperatuur van buiten mee naar binnen nam en omzette in hoogst enthousiast genieten van de heerlijke muziek en de sfeer van weleer, die het onvermoeibare seniorenorkest “De Jeugd van Toen” presenteerde. Dit als kroon op het werk van een kwart eeuw musiceren. Met de hartelijkste gelukwensen! In die lange periode wist de groep talloze ouderen (gisteren ook jongeren!) blije middagen te bezorgen en allerlei evenementen in en de buiten de regio luister bij te zetten. Ik heb daar groot respect voor en heb met veel plezier mijn rol als tijdelijk voorlichter en
  pr-man vervuld. Mijn “inspanningen” werden rijkelijk beloond. Bij warm strand-/fiets- en wandelweer zo’n grote publieke belangstelling mag uitzonderlijk genoemd worden.
  Hoe ik als volstrekte buitenstaander in contact kwam met dit “jeugdig” orkest? Ik leg het u graag uit.
  Harry Goudsmith, veelzijdig als hij is, zingt bij mij in Mannenkoor “Corrente” (Philippine) en vroeg mij en koor-collega Henk Trouwborst even bij te springen. Henk als filmer
  en ik als mediaman. Heel slim van Harry, want hij weet maar al te goed dat ik als oprichter, manager en zanger van “Corrente” voortdurend hamer op samenwerking en uitwisseling
  van kwaliteiten binnen de muziekwereld van onze streek. Vooralsnog het beste “wapen” tegen de vergrijzing. Daar ben ik van overtuigd. En zo is het dus gekomen, dat ik iets kon en mocht betekenen voor “De Jeugd van Toen”, ook mee heb genoten van een fantastische muziekmiddag.Hopelijk is het orkest nog veel gezonde jaren gegund en blijven deze muzikanten de waardering genieten, die zij ruimschoots verdienen.
  Met dank voor de gastvrijheid, de bloemen en de vriendelijke verwennerij van de groep vrijwilligers, die deze waardering evenzeer verdienen. Zij hebben keihard gewerkt om
  alles op rolletjes te laten lopen. Proficiat allemaal, dat is gelukt. En als “De Jeugd van Toen” mij nog eens nodig mocht hebben, aarzel niet.. Zal ik ook niet doen. Johan Robesin

 • Jubileum,Axel
  20 juni 2019 - 07:47

  Populair seniorenorkest “DE JEUGD VAN TOEN” viert 25 jarig bestaan. “DE JEUGD VAN TOEN” is hét muzikale antwoord op de vergrijzing. “Laat horen dat je jong bent, dan merk je daar niks van”, luidt het motto van dit nog steeds erg verdienstelijke, populaire seniorenorkest, met muzikanten uit Axel, Sluiskil, Hoek, Koewacht, Zaanslag en Terneuzen. Op zondag 23 juni a.s. viert het z’n 25 jarig jubileum in het “Gregoriuscentrum” te Axel met een vrij toegankelijk concert. Aanvang 14.00 uur. “DE JEUGD VAN TOEN” werd opgericht op 1 juli 1994. Aanleiding was de vraag van woonzorgcentrum “De Vurssche” in Axel om voor de bewoners eens een leuke muzikale middag te verzorgen met een groep muzikanten en oud-muzikanten. Het werd een succes. Er kwamen al gauw meer verzoeken. Onder leiding van de eerste dirigent C. Reminsen kreeg het gezelschap al snel vorm met een ensemble van 12 spelende leden. Een unieke combinatie van toetsen, slagwerk, blazers en zang. Een eigen, herkenbaar geluid. Veel gevraagd bij allerlei gelegenheden, zowel in eigen streek, als boven de Westerschelde en in België. Het repertoire omvat een veelheid van de meest uiteenlopende muziek-van-toen en meezingnummers, maar ook lichter genre van deze tijd. “DE JEUGD VAN TOEN” heeft in de loop van een kwart eeuw flink z’n best moeten doen om “op sterkte” te blijven. Op dit moment zijn er toch nog elf spelende leden (gemiddelde leeftijd ruim 70 jaar), die enthousiast en met grote toewijding minstens twee optredens per maand verzorgen. Voor met name de activiteitencommissies in het bejaardenwerk heeft het orkest een enorme verrijking gebracht. Talloze “gezellige middagen”, recepties e.d. werden tot grote tevredenheid opgeluisterd. Dat alles zonder enige vorm van subsidie, met uitzondering van de honderd euro die het seniorenorkest van de Gemeente Terneuzen mag zien als bijdrage in de kosten voor de jubileumviering.

 • De Halle, Axel
  15 mei 2019 - 16:40

  Ieder jaar wordt het orkest door de activiteitencommmissie van “De Halle” uitgenodigd om in de foyer te spelen. En ook dit jaar was het behoorlijk druk met bijna vijftig mensen. De gasten van “Orangerie” waren ook aanwezig. Er werd van ons lied “De Jeugd van Toen” een video gemaakt. Het orkest probeerde de lijst van het jubileum uit, maar wij bleven na de pauze toch de wensen van het publiek inwilligen. De zaal was feestelijk versierd met vaasjes met bloemen en iedereen kreeg bij de koffie gebak. Er werd gezwaaid, gedanst en luidkeels meegezongen. Mevrouw De Ridder zong indrukwekkend een nederlands lied. “Duizend mooie dromen” en er werd zachtjes meegeneuried. Ons nieuwe lied “Alte Kameraden” vond men erg mooi. En natuurlijk kwam “Juffrouw Toos”op veler verzoek. Maar we eindigen toch met “Adieu” en sloten hiermee weer een geslaagde muzikale middag af. “Tot het jubileum op 23 juni in het Gregorius”, wensten we elkaar toe.

 • Parochiehuis, Ertvelde
  14 april 2019 - 17:20

  “We zijn gelukkig en content!”
  Het klonk in Ertvelde op zondag 14 april heel intiem en gezellig wat het seniorenorkest “De Jeugd van Toen” voor de Parochiale Kring ten gehore bracht, want het oorspronkelijke aantal van elf orkestleden trad nu slechts op met een groep van van zes. De trompettisten, klarinettisten, tuba, accordeon, keybord en af toe de cajon werden ingeleid Harry. Paul zong enkele liederen. Zijn stem was indrukwekkend. Het orkest bracht vooral bekende en voor de gasten liederen uit de meegegeven meezingbundel. Buiten was het weliswaar koud maar binnen in de zaal was het hartverwarmend omdat iedereen meezong. Uit de zaal kwam zelfs een zangeres die bij enkele liedjes ging zingen. Deze middag is al een jaar geleden gepland door de `Parochiaal ziekenzorg`een onderdeel van de `Grote ziekenzorg`.Ook bij de gasten waren veel afwezig. Voor de organisatoren was dat zeer teleurstellend. Het orkest kon toch ondanks alles een sfeer van gezelligheid opbouwen en speelde aan stuk door zonder pauze. Ria trok nu al door haar inzet hier voor de tweede keer haar accordeonriem los. `Adieu´ werd als afscheidslied gevraagd en door iedereen meegezongen. Wij wensten elkaar een gelukkig en zalig paasfeest toe. Ook wij waren aan het eind gelukkig en content.

 • Gregoriuscentrum
  6 april 2019 - 07:44

  Op zondagmiddag 17 maart trad de Jeugd van Toen, dit winterseizoen, voor de laatste keer op “Bij Annie op de koffie” in het Gregorius. Het was niet druk, maar er waren 18 zeer enthousiaste bezoekers die vrolijk meezongen en dansten en het grootste plezier hadden.

  In plaats van het gebruikelijke intro ‘Moonlight and roses’ begon de Jeugd van Toen met de hartelijke felicitaties en het’ Lang zal hij leven’ voor drummer Frans. Hij vierde die dag zijn 72e verjaardag. Vanzelfsprekend zong het publiek uit volle borst mee.
  Harry werd verontschuldigd voor zijn afwezigheid maar iedereen gunde hem de reis naar zijn geboorteland van harte.

  Elke bezoeker nam blij verrast de uitnodiging, voor het 25 jarig jubileum op 23 juni aanstaande, van Ria in ontvangst met de belofte zeer zeker aanwezig te zijn.
  Dhr. en Mw. de Moor werden door Ria, mede namens de Jeugd van Toen, hartelijk bedankt voor hun royale sponsoring voor het komend jubileum.

  Er werden verschillende Engelse walsen gespeeld waardoor de liefhebbers al bij de eerste tonen op de vloer stonden. Ook de walsen trokken dansers op de vloer en bij de Vogeltjesdans ging het dak er af. Alleen….. moest Lineke op zoek naar Frans….. de Vogeltjesdans wordt immers speciaal voor hen gespeeld. Hij had zich verstopt op het ….toilet!

  Helaas was mw. de Ridder afwezig en moesten we dit keer haar solo missen.

  Als voorlaatste nummer speelde de Jeugd van Toen een medley van vrolijke, bekende nummers en in een mum van tijd was de polonaise een feit.
  Er werd afgesloten met ‘Adieu mein kleine gardeofficier’ waarbij alle armen de lucht in gingen om de Jeugd van Toen uit te zwaaien tot op het Jubileumconcert op 23 juni 2019.

 • De Veste, Terneuzen
  5 april 2019 - 21:57

  Op vrijdag 22 maart om 19.30 uur hadden wij een optreden in De Veste,

  Wij moesten invallen voor een koor dat
  niet kon wegens ziekte,

  De zaal was goed bezet en de stemming
  zat er na het eerste nummer goed in,

  Er werd volop mee gezongen en geklapt, het werd een hele gezellige avond.

  Na afloop kregen wij iets extra’s omdat wij ze uit de nood geholpen hadden,

  Ze waren zeer tevreden en hopen ons
  gauw nog eens terug te zien.

 • Kerkcentrum “De Brug”.
  20 februari 2019 - 17:39

  Kerkcentrum “De Brug” ontving op een zonnige namiddag het “koor” “De Jeugd van Toen” in Oostburg. De instrumenten van deze groep vertolkten een heel ander geluid dan men had verwacht. Enkele jaren geleden was dit orkest ook al te gast voor de zieken van “De Zonnebloem”. De zaal was behoorlijk gevuld met enthousiaste gasten die luid meezongen en zwaaiden. Jullie spelen prachtige muziek. Een dikke tien. Speciaal werd nummer 5 “Aan de grens” gevraagd. De gastvrouw dankte aan het eind het orkest voor deze super gezellige middag en met een daverend applaus werd de middag beëindigd.

 • Gregoriuscentrum, Activiteitencommissie
  17 februari 2019 - 18:05

  “Het was nog nooit zo druk geweest!” Alweer een gezellige muzikale zonnige middag van “De Jeugd van Toen” in het Gregorius. Direkt gingen de dansers de vloer op en iedereen zong luidkeels mee. Lucia vertolkte van John Denver “West Virginia” en iedereen zong het refrein mee. In de pauze nam Anita de nieuwe groepsfoto. Het optreden werd onderbroken door een verloting door Lieneke verzorgd ten bate van het komende vijfentwintig jarig jubileum op zondag 23 juni. “Harry, dat kan je ook goed!”, toen hij vanmiddag op zijn vogelkooitjes (cajon) speelde.

 • Coensdyke, aardenburg
  16 januari 2019 - 18:21

  In ’t Proat-ûûs in het WZC Coensdyke in Aardenburg verzorgde “De Jeugd van Toen” een heel gezellige muzikale middag.De zaal was met bijna vijftig gasten aardig druk. Enkele gasten kenden ons nog ondanks dat wij bijna tien jaar geleden voor het laatst gespeeld hebben. De guitarist Jeest was ons zeer behulpzaam met het repareren van Ria’s accordeon, het nemen van foto’s en het verzamelen van de muzikale wenslijst van de iedereen. Er werd luid meegezongen gestimuleerd door “Come on meezingen” uit de zaal. “Als jullie komen spelen, kom ik ook” Met “Prachtig, Bravo en applaus en “Met volgende week weer”. “Daar word je jonger van”. Piet, onze presentator eindigde deze feestelijke middag met: “Wij hebben veel ondersteuning van jullie gehad.”.

 • Gregoriuscentrum, Activiteitencommissie
  13 januari 2019 - 22:34

  Het was ongelooflijk hoe snel de stemming er vanmiddag in het Gregorius in zat. Na de herkenningtune speelde De Jeugd van Toen de heerlijke foxtrot ‘Het Brabantse land’ en kwamen er meteen al vijf dansparen op de vloer.
  Onder de 21 bezoekers was weer een nieuw danspaar, die bijna geen dans oversloegen en doordat de vaste gasten elkaar steeds beter leren kennen werd er ook veel van danspartner gewisseld en waren de grappen die niet van de lucht.
  De tijd vloog om en veel te vlug was het tijd om te stoppen. Maar niet voor dat onder veel hilariteit ‘de Vogeltjesdans’, werd gehopst die speciaal voor Lieneke en Frans was aangevraagd en de polonaise door de zaal en het keukentje trok. Een ontroerend moment was toen mw. Lucia de Ridder het lied ‘Blue eyes, crying in the rain’ zong en dat speciaal opdroeg aan Maria.
  Iedereen heeft weer zin in 17 februari, de zondagmiddag dat we elkaar weer ontmoeten bij Annie op koffie met het seniorenorkest De Jeugd van Toen!

 • Hof Ter Nesse Zonnebloem Ossenisse
  9 december 2018 - 19:33

  Het orkest was opgesteld voor een prachtige kerststal. De ontvangst met koffie en een krans was allerhartelijkst. De laatste keer dat wij hier waren was op 13 december 2015. De gastvrouw verwelkomde iedereen voor deze kerstmiddag en in het byzonder pastoor Wierts. De Jeugd van Toen werd extra hartelijk welkom geheten. Het was een gezellige, gezegende en inspirerende middag. “Hallo, ik ben jullie pastoor”, en als limburger voegde hij eraan toe “Wie is toch die man die zondags het vlees komt snijden?” Het orkest speelde toepasselijke kerstliederen onderbroken door gedichten: ‘Kerststal uitpakken’. ‘Een brief aan Maria’. In de tweede helft van de middag kon men liederen uit de uitgedeelde zangbundels aanvragen. Iedereen zong luidkeels mee. Deze middag werd afgesloten met dank aan de sponsoren en vrijwilligers. “Het was gezellig”, zei de pastoor. De gastvrouw besloot met ”Wat zal komen, kan ik U niet vertellen wat 2019 u zal brengen”.

 • De Vlashaard, Koewacht
  29 november 2018 - 19:50

  De Jeugd van Toen heeft een geweldige muzikale sinterklaasmiddag met bingo in De Vlashaard in Koewacht verzorgd. Het was zeker twee jaar geleden dat wij hier hebben gespeeld. De intelligente en vrolijke Zwarte Piet was vanmiddag in topvorm. Hij danste en maakte grappen vooral bij de bingo. Eric onze sinterklaas was weer als vanouds hartelijk en begroette iedereen. Iedereen werd verwend met een wafel met slagroom. Veel gasten waagden een dansje en de polonaise is meerdere keren ingezet. Opmerkingen aan het eind als: Ah, ah.. Nou al.. Ja, als het leuk is gaat het snel. “We zien jullie nog wel, zeker”, zei de gastheer. Onder groot applaus werd met de toegift “Dit is het einde”, deze gezellige middag beëindigd

 • Gregoriuscentrum, Activiteitencommissie
  19 november 2018 - 09:20

  Voor een 21 koppig enthousiast publiek speelde de Jeugd van Toen vanmiddag in het Gregorius de sterren van de hemel. Tijdens het intro Moonlight and roses begonnen de danskriebels al op te spelen want bij het volgende nummer gingen de beentjes al al van de vloer. De stemming zat er snel goed in en er werd vrolijk meegezongen. Bij de Engelse wals en de tango was de dansvloer bijna te klein.
  In de pauze werden enthousiast verzoeknummers aangevraagd waaronder natuurlijk de vogeltjesdans. Bijna alle gasten stonden, gierend van de lach, op de vloer mee te doen want niemand kende de volgorde van de bewegingen. Ook met de polonaise deed bijna iedereen mee en iedereen genoot van het plezier en de gezelligheid.
  Mw. De Ridder zong het gevoelige lied: Holy night en ze droeg het op aan een erg zieke vriend. Het was doodstil in de zaal en het applaus was warm en welgemeend.
  Kortom, het was een geweldig leuke middag waarvan de bezoekers uitspraken dat het jammer is dat de Jeugd van Toen in december niet in het Gregorius komt spelen. Maar ze kijken nu al uit naar het volgend optreden op 13 januari 2019.

 • de Halle, Axel
  31 oktober 2018 - 18:12

  DE Halle
  De opstart was erg moeilijk. Het orkest was minder geconcentreerd. Het was duidelijk dat men niet erg naar elkaar luisterde. Sommige stukken gingen veel te snel. Dit viel veel gasten op en men was doordat door hen veel grapjes werden gemaakt, luid werd meegezongen, gedanst en geklapt de middag toch enigszins gezellig verlopen. De heer Gaston de Noor uit Zaanslag gaf zich als donor op met een bedrag van honderd euro voor ons 25 jarig jubileum. Aan het eind verraste Hai Sun iedereen met zijn dans bij de Bonnie Medley.

 • Gregoriuscentrum, Activiteitencommissie
  14 oktober 2018 - 16:32

  De Activiteitencommissie van het Gregorius in Axel heeft al vanaf 2011 de zondagmiddagactiviteit de serie van winteroptredens met het seniorenorkest ‘De Jeugd van Toen’ georganiseerd met eerst ‘Koffie bij Josée’ en nu ‘Koffie bij Annie’. Om meer aandacht te trekken is een speciale folder in de Nestor, kbo blad voor dit optreden met de aankondiging en er zijn folders voor winkels en buurtcentra opgehangen.Tevens is op die middag voor de gasten een loterij gehouden zodat twee met een fruitschaal naar huis konden gaan. Iedereen was verrast door het aantal nieuwe nummers en de aanvulling van de bezetting met een klarinettist en een drummer. Gezellige middag, gezongen, polonaise en gedanst.

 • Bachtendieke, Terneuzen
  11 oktober 2018 - 16:08

  Dit is één van onze grootschalige activiteiten, zoals een zanger, een bingo, bij dierendag een activiteit van kinderen. Buiten onze cliënten zijn er ook mensen van pg, de dagbesteding de Babbelaar voor sociale kontakten en enkele cliènten van de gesloten afdeling. Met de Jeugd van Toen was het een geslaagde middag, waarop we met plezier naar terugkijken. De beschrijvingen van de liederen vind ik heel leuk. Dan kunnen wij tenminste heel veel meezingen. We hebben ook gedanst en gezwaaid. Jammer dat we eerder moesten stoppen, want mijn aanvrage voor Ramona konden jullie niet spelen. Hopelijk de volgende keer. Bedankt.

 • Seniorensoos, Oostburg
  6 september 2018 - 20:25

  “Ik vind het prima wat jullie doen”.
  Voorzitter Wim Rosseel wenste het orkest veel succes. Na een gezellige en heerlijke maaltijd speelde het seniorenorkest “De Jeugd van Toen” in een volle zaal met honderdtwee enthousiaste senioren. “Ik vind alles wat jullie spelen erg mooi”. Er werd luidkeels meegezongen, gezwaaid en gedanst. Ondanks de nieuwe boekjes kwam het orkest toch enkele meezingboeken te kort. Na de pauze waren er zoveel aanvragen, die niet allemaal ingewilligd konden worden. Net als verleden jaar was het behoorlijk warm. De airco en de open deuren hebben gelukkig verkoeling gebracht. Enkele bestuursleden vroegen aan het eind wederom ook dit jaar met een knipoog als verzoek het lied “Wie zal dat betalen?” als verwijzing naar de gepaste prijzen voor de maaltijd. De voorzitter sloot de middag af met de woorden:”We hebben genoten. Dank je wel en hopelijk tot ziens”.

 • K.V.G. Leeuwenlaanzaal De Speeltuin te Terneuzen
  De katholieke vrouwelijke gilde van ongeveer veertig leden opende dit jaar met een optreden van het seniorenorkest “De Jeugd van Toen”. Na een introductie van de voorzitter werd eerst een korte dienst met een toepasselijk gedicht “De troostboom” voorgedragen en het lied “Zo vriendelijk” gezongen. Het werd weer een geweldige avond met de nieuwe boekjes en met vooral liederen die de gasten hebben uitgekozen. Het Zeeuws-Vlaams volkslied werd door iedereen staande gezongen. Wel indrukwekkend. “We vonden het geweldig en hardstikke leuk om die oude liedjes mee te zingen. Hartelijk dank en graag tot de volgende keer”.

 • De Jeugd van Toen
  2 augustus 2018 - 21:01

  Seniorenorkest met veel optredens in Zeeuws Vlaanderen, Noord België maar ook naar de overkant heeft plaats voor hobbyïsten in orkestbezetting van elf leden regio Axel. Wij zoeken slagwerker, accordeonist en repetitor. Slagwerk in bruikleen, accordeon zonodig in huur aanwezig. Dit orkest bestaat volgend jaar 25 jaar. Wilt u reageren: freekenhorst@zeelandnet.nl

 • Rozenoord, Sluis
  28 juni 2018 - 17:08

  Aan de rand van het vestingstadje Sluis heeft het seniorenorkest ‘De Jeugd van Toen” op donderdag 28 juni in het woonzorgcentrum Rozenoord van stichting Warmande gespeeld. Het was een byzondere zonnige zomerse middag, zodat alle orkestleden in hun zomertenue zich hebben gepresenteerd. De gastvrouw opende deze muzikale middag en wenste het orkest en alle genodigden een hele fijne middag. Vanmiddag bleek weer dat de orkestleden de partituren in twee mappen keurig op volgorde hadden, zodat direkt begonnen kon worden. Helaas was dit niet voor een ieder het geval. Jammer. De zaal was behoorlijk gevuld met enthousiaste zangers en zangeressen. “Jullie spelen alle liedjes van mijn jeugd. Ik vind alles mooi en fijn dat we zelf kunnen kiezen. Wat veel liedjes!”. “Waar komen jullie vandaan? Bravo en heel mooi. Dit applaus is voor jullie”. De gastvrouw sloot deze middag met de woorden:”We hebben ervan genoten. Hartelijk dank voor jullie optreden en hopelijk tot volgend jaar en misschien dit jaar nog…”

 • 'Muziekvereniging, Ter SChorre
  14 juni 2018 - 20:09

  Ondanks de laagste bezetting sinds enkele tijd van zeven orkestleden van de nieuwe samenstelling van elf besloten we dit optreden voor de zangvereniging van Ter Schorre toch te verzorgen. Het restaurant was behoorlijk bezet met cliënten en familieleden. De aanwezigen en ook de sponsor genoten zichtbaar van deze leuke en muzikale avond. Therese zong in het frans het bekende lied “J’attendrai”. Het was wel byzonder dat Theo, de nieuwe klarinettist ook meespeelde bij enkele liederen. Ook hij was keurig in ons blauwe tenue gekleed. Vakantie, ziekte en bezoek zorgden ook bij de begeleiders(sters) van de zangvereniging van “Ter Schorre” voor problemen, maar niet voor de cliënten. Die konden met behulp van extra vrijwilligers worden opgehaald. Anita heeft Maria gehaald en gezellig met haar meegezongen. De meeste wisten van te voren al dat “De Jeugd van Toen” zou optreden en keken ernaar uit. Bij een gebrek aan een drummer door ziekte is de drumbox voor het eerst ingezet. Dat was voor het orkest een verrassing. Rianne, welzijn medewerkster besloot de avond. “Jullie hebben ons een fijne muzikale avond bezorgd. Er moet een toerbus komen om overal met dit orkest mee te zingen. Iedereen had het duidelijk naar hun zin”. Zij beloofde het orkest een stuk met foto te plaatsen in het mededelingsblad van Ter Schorre.

 • 't Verlaet, Westdorpe
  5 juni 2018 - 16:45

  In het restaurant “De Heerlijkheid” in ’t Verlaet in Westdorpe heeft “De Jeugd van Toen” weer voor een heerlijke muzikale middag gezorgd. Zelfs het zielige lied “Aan het strand stil en verlaten” werd luid meegezongen. Pom pom. “Goed zo, knap hoor!” Frida van de Koewacht zong boven alles uit. Terwijl de gastvrouw foto’s van het orkest nam, stimuleerde zij alle gasten mee te zingen. “Het is zo mooi. Allemaal bekende liedjes en de zanger zong ook ook lekker”. “Kippehaantje is een haan die van slag af is”, wist een gast te vertellen. Simonne zingt duidelijk in haar allerbeste frans
  “J‘Attendrai”. Het was zeker goed. Het orkest bracht de medley van Vera Lynn met al de vier delen volledig ten gehore. Aan het eind zong het duo Simonne met als achtergrond Piet “Jou herken ik met gesloten ogen”. “Helaas de leuke liedjes duren maar kort, besloot de voorzitster Tilly. Het waren vanmiddag mooie en herkenbare liedjes. Jullie komen zeker weer terug”.

 • Vremdieke, Hoek
  28 mei 2018 - 16:06

  Voorzitter Adrie Frank heet iedereen van harte welkom op deze warme jaarvergadering van de Cliëntenraad van Vremdieke. Gewoontegetrouw werd het een feestmiddag met de muzikale begeleiding van het seniorenorkest “De Jeugd van Toen”. Iedereen werd verrast met speciaal vers gebakken koek, een ijsje, blokjes kaas, cervelaat en gekookte worst. Het orkest begon met het clublied van Hoek De purpren heide”. De begeleidsters hoefden niemand enthousiast te maken, want iedereen zong luidkeels, klapten en dansten. Het duo Janni een Piet zong van de Sound of Music het lied “Edelweiss”. De voorzitter sloot deze geslaagde middag af met: “Hartelijk dank voor jullie medewerking en als het financieel het toelaat hopen wij jullie volgend jaar weer te zien”. “Joehoe”, werd door iedereen geroepen.

 • De Goede Herder, Terneuzen
  22 mei 2018 - 16:34

  “Wat een leuk fris blauw kostuum hebben jullie aan. Hadden jullie die de vorige keer ook al aan?” De zaal vulde zich met ongeveer veertig gasten en het werd direkt al gezellig. De voorzitster heette het orkest “De Jeugd van Toen” van harte welkom. Ze vertelde dat het de laatste keer van dit jaar was van zo’n muzikale middag van “De Ouderensoos”. Nadat zij een kaars had aangestoken opende ze met een mooi gedicht van Karel Eikman “Alles op zijn tijd”. Er werden vanmiddag veel gevoelige liedjes gespeeld en gezongen; liedjes waar iedereen een eigen herinnering had. “Mijn moeder zong altijd thuis Waterval”. “Ik zing met moeite deze gevoelige liedjes” , vertelde Piet. Mijn moeder zong “Zeeman Oh zeeman”, toen ik naar zee ging. Zoals altijd werden de orkestleden voorgesteld. De voorzitster eindigde deze feestelijke middag met: “We zijn heel erg blij dat jullie gekomen zijn. Ik kom uit Axel en het lied “Axel” is voor mij nieuw en heel verrassend. Een lied van ver voor de oorlog. We hebben enorm genoten. Hardstikke bedankt dat jullie zijn gekomen”.

 • Cultureel centrum De Halle / AanZet
  16 mei 2018 - 16:28

  De Activiteitencommissie AanZet heeft op woensdag 16 mei weer een gezellige muzikale middag georganiseerd.De zaal was aardig vol, vooral door de aanwezigheid van cliënten van “De Orangerie” met hun twee begeleiders. Piet onze presentator/zanger wist de zaal met het bekende repetoire direkt te stimuleren om met de boekjes mee te zingen en te dansen. Het lied van Hoek kwam natuurijk weer, maar men beloofde met elkaar niet over voetbal te praten. ‘Het is allemaal mooi wat jullie spelen”, zei een Amsterdams echtpaar maar speel vooral de potpourrie van Amsterdamse liedjes. “Hebben jullie geen programma van optredens bij jullie?. Ik heb jullie in de regionale pers gemist.”. Pim de voorzitter van de activiteitencommissie kwam ook langs. Mevrouw De Ridder vertolkte het lied “The Rodeo Man”. Lieneke vroeg natuurlijk weer het lied over de kleppertjes voor Johan. En de rumba van Eddy Wally kwam ook op de wensenlijst. De tijd ging erg snel. Gastvrouw Karin:”Het was een hele gezellige middag en hopelijk zien we jullie op 31 oktober weer”. “Adieu” als besluit beëindigde deze feestelijke middag. Ïedereen bedankt voor de mmoie muziek”.

 • W.Z.C.de Blide
  3 mei 2018 - 17:51

  Op woensdag 2 mei hadden wij een optreden in de Blide,

  het was jaarvergadering van de cliëntenraad ,het was druk bezet.

  Wij waren matig bezet i.v.m. vakantie maar de middag was geslaagd,er

  werd volop meegezongen en er werd zelfs een polonaise gelopen,

  na afloop werden wij rijkelijk voorzien van koffie, drankjes en hapjes.

  Bij het slot woord van de voorzitter bedankte hij het orkest met de

  woorden het was een hele geslaagde middag en wij hopen jullie terug te zien.

 • Hotel Mercure
  2 mei 2018 - 01:18

  Veel succes met jullie optreden in De Blide in Terneuzen. Het zal zeker lukken. Maak er wer een feest van. Ik zing met julie mee uit het zonnige Bali. Mijn verzoeknummer is de Vera Lynn medley. Harry

 • Parochiezaal Ertvelde
  15 april 2018 - 17:28

  De ziekenzorg van de parochie Ertvelde organiseert drie keer per jaar een gezellige middag. In het voorjaar zoals nu, in september in de herfst en tijdens de kersttijd. De voorzitster introduceerde met de woorden: “U hoort en ziet hier de “Jeugd van Axel”. Het orkest presenteerde een luchtig programma in het gezellig donker. Steeds klonk na elk lied uitroepen als: ‘Bravo’, ‘Jo’ en bij het lied ‘Hou je echt van mij’ met “Een beetje”. Natuurlijk kwamen de Vlaamse liederen in het repetoire voor. Met Eddy Wally en Hemelsblauw. Met De Lichtjes van de Schelde van Bobbejaan Schoepen. Een nieuw optreden op zondag 15 april in Ertvelde in België en spelen voor zieken geeft ons altijd heel veel energie ook al duurt het optreden meer dan één uur en ook al was het orkest niet compleet. Een nabij gelegen locatie Bassevelde heeft ons aanbevolen. Zo blijkt weer dat aanbevelingen toch de beste reclame te zijn. ”Ik hoop U nog eens hier te zien. Wij hebben enorm genoten. Proficiat. Het was prachtig”, waren de slotwoorden van de voorzitster.

 • Wat leuk om te horen dat het weer gezellig was bij Annie op de koffie .
  Jullie zijn ook een leuke club vanaf Oktober gaat het weer beginnen Jullie gaan mij dan zeker zien.
  Names de activiteiten commissie aan-Z Josée tot over een paar
  Maanden

 • Gregoriuscentrum, Axel
  18 maart 2018 - 17:58

  “Ik vind het hier altijd heel gezellig. Het is net één grote familie. Nergens vind ik de polonaise leuk en hier doe ik het”. Dit was ons laatste seizoens optreden in het Gregorius in Axel, georganiseerd door de activiteitencommissie. Het past precies in het winterseizoen want het was wit en koud. Het is een halfjaarlijks optreden van zang en dans op zes zondagmiddagen. De commissie heeft voor het komende winterseizoen al wederom een reeks van optredens geboekt van oktober tot en met maart volgend jaar. Een gezellige muzikale middag met “Muziek bij Annie”. Direkt bij de herkenningsmelodie “ Moonlight and Roses werd er al gedanst. Het was vanmiddag redelijk bezet met gasten. Bij de “Vogeltjesdans” zijn er nog nooit zowel dansers en danseressen op de vloer. Het orkest introduceerde nieuwe liederen zoals “My Way” en “Melodia”. Mevrouw de Ridder werd geassisteerd door haar schoonzus toen ze met het orkest “Somewhere between ” zong. Direkt daarna kreeg zij van de voorzitter een bos tulpen als dank van heel het orkest voor al die jaren dat zij in het orkest een lied zong. Na ongeveer vier jaar werd ook Annie als gastvrouw voor al haar vrijwilligerswerk met een bos bloemen en een knuffel van de voorzitter bedankt. Dat werd voor de foto wel drie keer herhaald. Iedereen vond het gezellig en Annie dankte het orkest en alle gasten en zij hoopt iedereen weer in oktober te zien.

 • WZC St. Bernardus, Bassevelde
  21 februari 2018 - 18:05

  Het orkest werd voortdurend door enthousiaste opmerkingen onderbroken. “Bravo. Prima”. We waren heel erg blij weer hier aanwezig te mogen zijn. Het was wel drie jaar geleden dat we hier waren. Het was een volle bak. De verzorgenden en activiteitenbegeleiders(sters) gingen dansend voor de gasten staan. Er werd heel hard geklapt en zelfs zonder boekje werd luidop gezongen, gezwaaid en later ook mee gedanst. “Jullie waren heel goed”. Persoonlijk kwamen enkele naar ons toe om ons met handdruk hartelijk dank te wensen.
  “Dank u wel”. “Was een schone zaak”.
  “ ‘t Heeft ons deugd gedaan. ’t Heeft ons deugd gedaan. Aan ons hartje. Aan ons hartje. Aan ons jeugdig hartje”, werd aan het eind door iedereen gezongen.

 • Gregoriuscentrum, Axel
  18 februari 2018 - 18:06

  De zaal was behoorlijk gevuld met ongeveer dertig gasten. Het was er direkt gezellig. De vaste groep dansers vulde de vloer. Het orkest wisselde steeds van dansstijl van foxtrot naar Engelse wals, van tango naar quickstep. Het orkest had voor de pauze een verrassing met een nieuw lied “My Way” en een selectie uit de “sound of Music”. De aanvragen voor na de pauze vulde direkt de lijst. Frans voelde direkt het voorjaar met zijn “Vogeltjesdans.”. Ík heb jullie op de TV gezien met jullie optreden in de Blide”. Onze zangeres vertolkte van Tom Jones gevoelig “Green green grass of home. “Jullie hadden gisteren moeten komen, want hier was de BRT”.”Bedankt voor jullie gezelligheid. Wij komen zeker op 18 maart”.Zoals gebruikelijk werd deze feestelijke muzikale middag met een polonaise afgesloten.

 • Gregoriuscentrum, Axel
  21 januari 2018 - 17:22

  Het was weer een heel gezellige muzikale middag in het Gregorius, verzorgd door de activteitencommissie met het optreden van De Jeugd van Toen. Naast de vaste bezoekers mochten we vanmiddag ook nieuwe gasten uit Terneuzen verwelkomen. Na een stormachtige week opent Annie met koffie het nieuwe jaar weer het muziekseizoen en zij wenst namens de activiteitencommissie iedereen een gelukkig nieuwjaar. De Jeugd van Toen is weer paraat. Ze zijn zeker niet van gisteren. Vooral de dansers hebben voor een sfeervolle middag gezorgd. De Walsen waren favoriet, maar ook de tango, de foxtrot en de polonaise. Het orkest presenteerde zich vandaag naast hun gemeenschappelijk zwart/ blauw tenue met toch met iets extra’s. We zagen dames met een zwarte stropdas. Heren met en zonder vlinderdas. Ook mevrouw De Ridder was aanwezig. Ze zong met veel gevoel “Take me home, country roads” van John Denver met als achtergrondkoor enkele gasten uit de zaal. Annie eindigde de middag met de wens een ieder op zondag 18 februari weer te mogen ontmoeten.

 • Ter Schorre, Terneuzen
  11 januari 2018 - 20:52

  Paviljoen 12 en 21 van SVRZ Ter Schorre in Terneuzen hebben op donderdag 11 januari een nieuwjaarsdiner in het restaurant gehouden. Deze bijeenkomst van 18.00 uur tot 21.00 uur werd door de Jeugd van Toen van muziek voorzien. Alle bewoners met hun begeleidsters genoten van hun warme maaltijd. Het orkest speelde onder het eten rustig aangepaste muziek. Zelfs de regio manager was hierbij aanwezig. Hij vertelde dat het altijd geslaagd is als er gemeenschappelijk wordt gegeten en op een andere locatie met een leuk muziekje erbij. Iedereen kon met de uitgedeelde boekjes meezingen. En hierop werd geklapt, gedanst en met de armen gezwaaid. Het was prachtig om te zien hoe de bewoners genoten! Voor iedereen was het een gezellige bijeenkomst. Maar in overleg met het personeel heeft het orkest de tijd aangepast omdat het anders te vermoeiend zou worden.

 • De Speye, Sas van Gent
  19 december 2017 - 17:56

  Fijne kerstdagen en een gezond 2018. Namens alle vrijwilligers van de Zonnebloem Sas van Gent, Philippine en Westdorpe. Het laatste optreden van dit jaar voor de Jeugd van Toen werd geopend door de voorzitter in de Speye met een gezellig muzikaal optreden met een hapje, een loterij en een drankje. De tafels waren feestelijk versierd met een kerstster en een gelukwenskaart voor de komende feestdagen van het organisatie comité. Kerst- en bekende liederen werden luidop meegezongen en wij hoorden goede zangeressen. Wij vonden het heel gezellig. De voorzitter dankte het orkest voor het herkenbaar repertoire en het is zeker voor herhaling vatbaar.

 • De Vlaschaard, Koewacht
  30 november 2017 - 17:54

  De voorzitter opent deze drukke feestelijke middag. Ongeveer tachtig mensen hebben een leuke muzikale middag met De jeugd van Toen meegemaakt. Naast het orkest was een lege zetel geplaatst. De middag was een afwisseling van muziek, bingo en vooraan een ruimte voor die willen of kunnen dansen. Na hard geklop kwamen Sint met Piet binnen. Iedereen kreeg wafels met slagroom of poedersuiker aangeboden. Iedereen had het naar zijn/haar zin. Er werd luid meegezongen. “Een applausje voor de zanger”, werd er geroepen. “Dank u wel”, voor de vele walsen en vlotte muziek. “Hardstikke goed. Het is zeker voor herhaling vatbaar. Dat komt zeker goed”, zegt de voorzitter.

 • Goede Herderkerk, Terneuzen
  25 november 2017 - 16:57

  “Ik heb nog nooit zoveel gezongen. Waarom zijn jullie niet mee gegaan naar Valkenburg om in het Grand Hotel in Valkenburg te spelen? Dan hadden we zeker ook weer met U meegezongen”. De Diaconie van West Zeeuws Vlaanderen heeft na de geslaagde busreis naar Limburg een reünie voor senioren van Zeeuws Vlaanderen met koffie, versnaperingen en een kado na georganiseerd. Een heel toepasselijk gedicht met dank voor de hele fijne week werd voorgedragen. Op 22 september 2015 hebben wij hier voor het laatst een muzikaal optreden verzorgd in het souterrain. Op verzoek heeft het orkest twee keer gespeeld met vrolijke liedjes en met in het begin toepasselijk een sinterklaas medley. Gelukkig had één van onze gasten een groepsfoto van het orkest gemaakt. Die foto wordt binnenkort naar onze P.R. gestuurd. De voorzitter eindigde na dank aan het orkest met de woorden: “Als ik hun hoor spelen, dan komen weer oude herinneringen boven. Volgens wetenschappelijk onderzoek stijgt dan het geluksgevoel in het cortizon. We worden er dan heel blij mee”. Tevens verwijst hij de gasten naar de website van het orkest voor het verslag en mogelijke foto van deze geslaagde middag.

 • Gregoriuscentrum, Axel
  19 november 2017 - 17:29

  Het was weer het laatste optreden dit jaar van ons orkest in het Gregoriuscentrum met Annie georganiseerd door de activiteitencommissie. Op verzoek begon het orkest met een Rock and Roll medley van sinterklaasliederen. Op Mein Walzer werd door de dansers direkt de middag ingeluid met vooral veel Engelse Walsen. “Alles is mooi. Waarom zijn er niet veel meer mensen. Deze liedjes zijn mijn liefhebberij. Daarom kom ik ook”, zegt Ben. Het was het gebruikelijk aantal gasten, maar ook vanmiddag hebben wij weer nieuwe gasten mogen verwelkomen. ”Wil je voor ons een alfabetische lijst van liederen maken, zodat wij direkt de gekozen liedjes kunnen doorgeven?” Mevrouw de Ridder zong een medley van liederen, waarin de laatste twee door de orkestleden ter ondersteuning werd meegeneuried.”Goed gedaan!” in een volle dansvloer bij de Vogeltjesdans. Tot volgend jaar 21 januari.


 • Uit ons fotoalbum

  P1010018.JPG
 • Volgende 3 optredens:

   Gregoriuscentrum
   15 Oct 2023 - 14:00
   Axel

   Greg.Centrum
   05 Nov 2023 - 14:00
   Axel

   Gregoriuscentrum
   19 Nov 2023 - 14:00
   Axel

  Nu online:

    3 bezoekers op onze site.

  Drukste dag: 50 bezoeker(s)  op 14 februari 2023 @ 10:01

  Sitebeheer: