Over De Jeugd Van Toen

Het senioren orkest “De Jeugd van Toen” is, zoals de naam al aanduidt een orkest van en vóór senioren.

Het orkest is opgericht op 1 Juli 1994, dus al een hele leeftijd, als je in aanmerking neemt dat de meeste leden de 65 jarige leeftijd al ruim zijn gepasseerd.

Door deze betrekkelijk hoge leeftijd is het niet zo verwonderlijk dat in het hele bestaan er al behoorlijk wat wisselingen in de samenstelling zijn geweest. Maar desondanks weet het orkest te overleven en is het succes onveranderd gebleven.

Oud postbode Aarnout Freekenhorst hanteert sinds 6 Januari 1996 de voorzittershamer terwijl zijn vrouw Ria de administratie en de penningen verzorgd.

De muzikanten van ons orkest krijgen steevast bij de optredens de handen op elkaar. Een dansje tussendoor, en vooral het meezingen van de vele bekende liedjes uit “de oude doos” maken de stemming tijdens de optredens opperbest. Vooral omdat iedereen kan beschikken over een boekje waarin Piet Feleus de teksten van alle bekende liedjes heeft samengebracht, een geste die door ons publiek zéér wordt gewaardeerd.

Wie denkt dat deze “oude garde” allen maar optreed in bejaardenhuizen heeft het mis! Zij het dat het publiek doorgaans wel wat ouder is. Ondanks dat hebben we ook veel optredens bij verenigingen, ouderenbonden, de Zonnebloem, in de gehandicaptenzorg, bij buurtverenigingen en tal van jubilea als 50 jarige bruiloften enz… In de meeste gevallen in de regio maar ook aan de “overkant” zijn we al lang geen vreemde meer.

Om dit allemaal in stand te houden repeteren wij wekelijks in Cultureel Centrum de Halle aan de Rooseveltlaan in Axel, waar onze dirigent Johan de Witte uit Sluiskil de repetities leidt. Hij helpt ons bij het instuderen van nieuwe nummers en de uitvoering van bestaande nummers te verbeteren. Mede onder zijn leiding en met inspraak van heel de groep wordt het te spelen repertoire samengesteld, een mêlee van meezingers en dansnummers uit de tijd van toen.

Mocht U denken “dit zou ik ook wel willen doen”, neem dan contact op met ons contactadres.
Wij zitten momenteel verlegen om een of meerdere accordeonisten (m/v). Kom eens langs op een van onze repetities, elke donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur in het Gregoriuscentrum aan de Walstraat in te Axel, graag tot ziens!


 • Uit ons fotoalbum

  P1010015.JPG
 • Volgende 3 optredens:

   Gregoriuscentrum
   15 Oct 2023 - 14:00
   Axel

   Greg.Centrum
   05 Nov 2023 - 14:00
   Axel

   Gregoriuscentrum
   19 Nov 2023 - 14:00
   Axel

  Nu online:

    1 bezoeker op onze site.

  Drukste dag: 50 bezoeker(s)  op 14 februari 2023 @ 10:01

  Sitebeheer: